Cum se face sucul de rosii pentru iarna

de violeta30 in Bulion, 15 Sep 2015 | 5516 vizualizari

 

 Cum se face sucul de rosii pentru iarna

 

INGREDIENTE

  • 15 kg rosii prunisoare
  • sticle
  • sare
  • zahar
Portii: 29
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii pentru iarna:

Cum se face sucul de rosii pentru iarna.Se spala rosiile, se scot cotoarele si se taie in patru.

Se monteaza masina de tocat si se adapteaza separatorul pentru rosii.

Se dau rosiile prin masina si colectam sucul intr-o oala mare. Punem la foc potrivit si fierbem pana cand obtinem consistenta potrivita. Potrivim de sare si zahar dupa gust.

Lasam putin la racit si adaugam in sticle. Punem sticlele in oala, dar avem grija sa punem apa calda daca e sucul cald ca sa nu plesneasca sticlele. Fierbem la bain-marie in jur de 2-3 ore la foc potrivit. Capacul putin bombat e semn ca s-au fiert bine. Se lasa sa se raceasca in oala si a doua zi depozitam in camara.

TIPS-URI

1

daca va place aromat puteti pune mai la final un buchet de telina - frunze sau busuioc pe care le scoateti apoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rosii intregi in pasta de rosii si ardei