Nu am mai facut de mult cupcakes si imi era pofta. Se fac foarte usor si se mananca si mai usor!
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade;
- Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea;
- Se bat ouăle spumă împreună cu o lingură de zahăr;
- Separat, mixați restul de zahăr cu untul moale, până devine cremos;
- Adăugați ouăle peste compoziția de unt și mixați bine;
- Adăugați jumătate din compoziția uscată făcută anterior (făina, cacao, sare, praf de copt) și mixați până la omogenizare;
- Apoi adăugați jumătate din lapte și mixați din nou;
- Repetați procedura: adăugați cealaltă jumătate de făină + cealaltă jumătate de cantitate de lapte și mixați bine;
- Rupeți ciocolata în bucăți mici;
- Folosind o cupă de înghețată sau o lingură, turnați din compoziție în formele de brioșe, în care ați așezat hârtii de brioșe în prealabil;
- Apoi afundați câte o bucățică de ciocolată;
- Atenție, umpleți formele doar 2/3, pentru că vor crește;
- Băgați la cuptor pentru 20-25 de minute, puteți face testul cu scobitoarea;
- Pentru crema de deasupra, am mixat mascarponele cu smântâna și zahărul și am decorat;
- Puteți adăuga colorant, pentru a decora după preferințe;
1
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei;
2
Folositi unt cat mai gras;