Curcan cu morcovi si varza la cuptor

de anca_rm in Curcan, 10 Mar 2014 | 3516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o bucata carne curcan
  • 2 legaturi de morcovi proaspeti
  • o jumate de varza alba
  • cativa cartofi
  • un pahar de vin alb sec (100 ml)
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu morcovi si varza la cuptor:

Curatam legumele si le spalam in jet de apa rece . Morcovii ii lasam intregi , la fel si cartofii . Varza o taiem felii cu cotor cu tot si nu foarte subtiri. Trebuie ca frunzele de varza sa se tina de cotor.

Carnea o spalam si pe ea si o crestam pe partea cu piele . Presaram bine sare si piper si ii facem un masaj bun . O asezam in tava cu pielea in jos si o punem la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 20 minute.

Va iesi grasimea din ea .

Dupa acest timp in care carnea s-a gatit singura in cuptor scoatem tava, intoarcem carnea cu partea de jos in sus si asezam in jurul ei legumele .

Presaram sare pe legume ( nu le sarati inainte pentru ca sarea scoate apa din ele )si dam tava din nou la cuptor . Dupa 10 minute turnam paharul de vin alb si lasam pana cand este gata (inca jumate de ora).

Inainte sa scoateti din cuptor verificati daca sunt facute .

 

 

TIPS-URI

1

folositi pulpa sau aripi de curcan , e bun si pieptul dar va iesi mai sec

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu morcovi si varza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere