Curcan umplut

de mimonix in Curcan, 11 Apr 2009 | 22253 vizualizari

 

Mimonix a intrat în rîndul bucătăraşilor. A fost simplu. S-a inregistrat si a scris o delicioasa reteta, care are nevoie insa de un curcan de 4 kg :).

 

INGREDIENTE

  • Umplutura cu ciuperci si ficatei
  • 400 de grame de ciuperci proaspete
  • 300 de grame ficatei de pui
  • 3-4 ceape
  • 3 felii groase de paine (doar miezul) inmuiate in lapte
  • 3 oua
  • marar
  • sare si piper dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut:

Se caleste ceapa in ulei, cu ciupercile si ficateii, la foc mic;

Atunci cand sunt bine calite, se iau de pe foc, se adauga miezul de paine inmuiat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust si marar tocat marunt;

Totul se amesteca bine, se baga in curcan si se coase curcanul;

Se baga curcanul la cuptor, pe principiul cate kilograme are curcanul, atatea ore trebuie sa stea in cuptor;

Pentru a avea un aspect exterior frumos si pentru a fi carnea mai frageda, curcanul trebuie invelit cu un tifon si uns peste tifon cu unt si rom (nu esenta, beuturica ). De asemenea, din cand in cand (la 30 de min), trebuie scos din cuptor si uns din nou cu unt si stropit cu rom, si cu ce se scurge in tava. Astfel, dupa ce este facut, va avea o frumoasa culoare aramie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de curcan