Curcan umplut

de Dana Cristea - pusikmea in Curcan, 2 Ian 2011 | 17594 vizualizari

 

trebuie sa recunosc ca nu l-am facut eu, ci socrul meu care a lucrat ca bucatar, a iesit o minunatie, imi pare rau ca nu am poze bune sa se vada ce a iesit cu adevarat.

 

INGREDIENTE

  • un curcan ( de preferat de cumparat, eu am avut de casa si ne-am chinuit mult cu el)
  • vin alb-300 ml
  • coniac- 300 ml
  • supa de curcan
  • cativa cartofi
  • mujdei de usturoi( facut dintr-o capatana de usturoi, sare si apa)
  • pentru umplutura:  
  • 100 g unt
  • 1 kg ciuperci
  • 1 ardei mare rosu
  • 2 cepe
  • 3 cpatani usturoi
  • branza rasa pentru pizza
  • 300 g kaiser
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • condimente , sare, piper, bioa iute/dulce

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut:

Pentru inceput punem curcanul la fiert intr-o oala mare.

Dupa ce a fiert cat de cat incepem operatiunea de umplere.

Pregatim umplutura astfel:

Punem kaiserul si toate legumele taiate cubulete mici la calit in unt, dupa ce s-au calit stingem cu cateva linguri de supa, dupa ce s-a racorit putin vom pune niste branza speciala pentru pizza peste aceasta compozitie cu care vom umple curcanul.

Umplem curcanul, dupa care il coasem sa nu iasa umplutura, noi l-am mai pansat pe ici pe colo cu felii de bacon pentru ca a fost crestat prea mult.

Il punem intr-o tava mai inalta, in care am pus cateva polonice de supa si-l bagam la cuptor.

Curcanul trebuie lasat app 4 ore la cuptor.

Din cand in cand il scoatem si-l stropim cu coniac si vin alb ( se spune ca il ajuta sa se fragezeasca), iar sosul va iesi demential.

Dupa ce s-a rumenit usor vom pune si cartofii langa el si mai lasam pana se fac si acestia.

Dupa ce il scoatem din cuptor il stropim cu mujdeiul de usturoi.

Se serveste alaturi de cartofii si sosul demential.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]