Taie carnea fasii subtiri (grosime 2-3 cm)
Taie fasii rosiile din conserva
Intr-un wok sau o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune ceapa si frunzele de curry. Caleste pana ce ceapa devine translucida. Ai grija sa nu se arda.
Adauga rosiile (din conserva sau proaspete) cu tot cu sucul si lasa 10 minute sa fiarba la foc mic
Pune usturoiul si condimentele: coriandru, chili, chimion, sare. Fierbe 2 minute.
Adauga carnea si fierbe la foc mic pana ce e facuta.
Adauga laptele de cocos. Amesteca bine. Da cateva clocote.
Amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa si toarna in mancare. Amesteca. Da cateva clocote, ca sa se ingroase sosul.
Cand servesti aceasta mancare, presara pe fiecare portie patrunjel tocat si susan prajit. Se poate manca cu garnitura de orez basmati sau cu paine indiana.
1
chimionul l-am cumparat de la o taraba din Piata Matache (Bucuresti)
2
frunzele de curry uscate le-amluat din magazinul Ki Life, p-ta Amzei, Buc
3
celelalte ingrediente se gasesc in orice hipermarket