Curry de vinete

de Catalina L in Mancaruri de legume, 15 Aug 2019 | 2867 vizualizari

 

Iata o reteta parfumata care ma tenta foarte mult caci este cu 'fructul' meu preferat vanata.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/07/curry-de-vinete-bashi-hiki-riha-maldive.html

 

INGREDIENTE

  • 1 vinata
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe verzi
  • 1 rosie taiata bucatele
  • 10 frunze de curry uscata(facultativ)
  • 1 felie de ghimbir cu tot cu coaja
  • 1 lingura de concentrat de rosii
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 3 seminte de cardamom
  • ½ lingurita de boia de ardei
  • 1 lingura de pudra de curry
  • sare, piper
  • patrunjel/coriandru tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de vinete:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Taiati marunt ghimbirul cu tot cu coaja.

Spalati, curatati de piele vanata (am lasat coaja caci era bio).

Taiati-o cubulete.

Incalziti uleiul intr-o cratita, reveniti ceapa, usturoiul si ghimbirul cu foile si pudra de curry.

Adaugati vinetele si reveniti.

Adaugati un pic de ulei daca este nevoie.

Puneti sosul de rosii, rosia taiata bucati si 15 cl de apa.

Gatiti la foc potrivit 15 minute, amestecand din cand in cand.

Puneti boia de ardei, semintele pisate de cardamom si gatiti inca 4-5 minute.

Puneti sare, piper si decorati cu patrunjel/coriandru  tocat.

Puteti adauga bucatele de peste uscat sau carne uscata .

Minunat simplu sau cu orez, cu carne la gratar, cu peste ....! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi