Cus-cus cu ciuperci si legume

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2013 | 8315 vizualizari

 

M-am gandit sa fac un cus-cus pentru ca am mancat o singura data in Ungaria. Am ramas placut surprinsa cat este de gustos si ce bine mi-a iesit. L-am facut cu ciuperci si legume.

 

INGREDIENTE

  • 250 g cus-cus
  • 1 ceapa
  • 1 cutie 400 g ciuperci
  • 100 g dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 40 ml ulei de masline
  • 1 lingura ketchup
  • cateva frunze de patrunjel
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu ciuperci si legume:

Pentru inceput se prajeste putin cus-cus-ul in 20 ml ulei, fara sa se arda, apoi se adauga 400 ml apa clocotita si se lasa la foc foarte, foarte mic 15-20 de minute, pana se umfla si absoarbe toata apa. Intre timp curatati ceapa si morcovul, tocati-le marunt si puneti-le la calit in uleiul ramas. Dupa 5 minute, adaugati cubulete de dovlecel si ardei gras, ciupercile scurse si tocate asa, fasiute subtiri. Adaugati lingura de ketchup, sare, piper si 150 ml apa ca sa fiarba inabusit pana scade aproape de tot, cam 20 de minute.

Condimentati putin cus-cus-ul, puneti-l pe farfurii si adaugati deasupra legumele, ciupercile si sos. Decorati cu patrunjel, castraveciori murati, morcovi fierti, etc.

Se serveste ca atare sau ca garnitura langa fripturi si rasoluri. Pofta buna.

TIPS-URI

1

Eu am avut ardeiul rosu si dovlecelul tocate si congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu ciuperci si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

diaconta 1

21.02.2013, 22:49

imi place cus cus-ul si arata tare bine ce ai facut

Sidy 1

26.02.2013, 07:53

Tare ne place si noua Asa il fac si eu Bunica...prima data il prajesc oleaca si apoi pun apa pe el Are o aromaaaaaa

cristeena20 1

26.02.2013, 19:35

mmm..super bun!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive bruschete cu naut