Cuscus cu fasole rosie si muraturi

de Merisor in Mancaruri de post, 18 Mar 2019 | 3993 vizualizari

 

Fasolea roșie conservată și cuscus -ul, hidratat în apă fiartă cu legume uscate și puțin ulei de cocos, s-au combinat perfect cu murăturile din cămara mea.
A ieșit un preparat de post aromat, gustos și foarte sățios!

 

INGREDIENTE

  • 100 g cuscus
  • 100 ml apă
  • 1 linguriță, cu vârf, ulei de cocos, solid
  • 1 linguriță legume uscate Sano Vita
  • 400 g fasole roșie conservată
  • 3 castraveciori murați
  • 4 felii de gogoșari murați
  • câteva rondele de morcovi murați
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuscus cu fasole rosie si muraturi:

Punem cuscusul într-un vas. Punem apa la fiert împreună cu legumele uscate. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul. Adăugăm uleiul de cocos, amestecăm până acesta se topește și turnăm totul peste cușcușul din vas. Amestecăm bine cușcușul, așa încât tot să fie umezit de apă și îl lăsăm să se hidrateze, acoperind vasul cu un capac. Mai amestecăm din când în când în vas, să se hidrateze cușcușul uniform. Scurgem boabele de fasole roșie de lichidul în care au stat și le trecem prin jet de apă rece. Scurgem castraveciorii murați și morcovii și îi feliem subțire, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii mici. Amestecăm boabele de fasole cu murăturile apoi adăugăm și cuscusul hidratat, care s-a răcit între timp. Sare sau alte condimente nu mai este nevoie să adăugăm, pentru că avem murăturile sărate și, eventual, ușor picante. Puțină verdeață putem să adăugăm, pătrunjel, mărar, frunze de busuioc, pentru un plus de prospețime, însă avem printre legumele uscate și puțină verdeață uscată. Legumele uscate și uleiul de cocos, dau gust bun cușcușului și arome plăcute. Putem servi preparatul simplu, pentru că este sățios și poate ține loc de orice masă. Îl putem lua chiar și la pachet, constituind masa de la serviciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu fasole rosie si muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Telina a la grec - reteta de post