Cus-cus cu pulpe de pui grill si salata de varza rosie

de Krystyan Trendy in Pui, 28 Oct 2013 | 4188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g cus cus
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 morcov
  • 4 pulpe de pui
  • 1 varza rosie
  • ulei 100 ml
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu pulpe de pui grill si salata de varza rosie:

Se pun intr-o cratita 2l apa cu putina sare si se lasa cam 20 minute sa clocoteasca. In momentul cand clocoteste apa,adaugam cus cus-ul si amestecam pentru a nu se lipi bobitele intre ele. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. Apoi oprim flacara de la aragaz si acoperim cratita cu un capac. Lasam acoperit inca 5-10 minute.

Intre timp preparam amestecul de legume.Curatam cepele,ardeiul,morcovul si patrunjelul.Le spalam cu apa rece si apoi tocam cepele marunt,ardeiul,iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici .Verdeata o tocam marunt. 

Dupa ce le-am pregatit, punem legumele la calit adaugand putina sare si piper .

Lasam sa se rumeneasca putin legumele.

Punem cus cus-ul intr-o strecuratoare si lasam putin la scurs,apoi amestecam  cus cus-ul cu legumele calite si mai adaugam dupa gust sare.

Pulpele de pui se parlesc putin,se taie pe jumatate,se spala cu apa rece si se pun intr-un castron .Se adauga condimente de pui si se lasa putin la macerat.

Inainte de a fi puse pe grill,se cresteaza putin .Lasam apoi pulpele pe grill pana se rumenesc.

Cat timp se fac pulpele,pregatim salata de varza rosie.

Curatam varza,scoatem cotorul, apoi o spalam cu apa rece si o taiem fasii subtiri (fideluta).Adaugam sare,piper,ulei si otet dupa gust.

Pe o farfurie asezam cus-cus-ul cu legume si pulpitele rumenite alaturi.Se servesc cu salata de varza rosie .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu pulpe de pui grill si salata de varza rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu chutney de smochine si ulei de trufe cu garnitura de cuscus cu sofran si menta