Desert alivenci moldovenesti dulci

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 15 Ian 2018 | 13867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g mălai
  • 1 litru lapte
  • 500 g brânză de vaci
  • 300 g smântână
  • 1/2 linguriță sare
  • 100 g unt
  • 250 g zahăr
  • 6 ouă
  • pentru servit:
  • zahăr brun 
  • smântână (~200 g)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert alivenci moldovenesti dulci:

Se pune la fiert laptele, când începe să dea în clocot, se adaugă mălaiul și se amestecă bine să nu se facă cocoloașe. Se lasă aprox. 5 minute la foc mic, după care se răstoarnă într-un castron/oală. Se adaugă untul, sarea și se amestecă până la topirea completă a untului. Se lasă la răcit. Separăm cele 6 ouă. Gălbenușurile se bat bine cu zahărul. După ce s-a răcit compoziția cu mălai adăugăm brânza de vaci, 300 g smântână și gălbenușurile bătute spumă. Se adaugă și albușurile bătute spumă cu un praf de sare.

Compoziția se răstoarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament sau unsă cu unt și tapetată cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru aprox. o oră sau până se rumenește un pic pe margini.

Se servește rece cu smântână și zahăr deasupra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert alivenci moldovenesti dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu scortisoara insiropate