Desert banana bread cu afine si ciocolata cu menta

de simona72 in Prajituri, 26 Iul 2018 | 3516 vizualizari

 

Am ales forma rotunda de mini tortulete, doar din simplul motiv ca le-am facut cadou. Prajiturelele au mers catre colegele mele J). Au diametrul de aproximativ 11 cm, sunt destul de marisoare, sunt suficiente pentru o persoana chiar pentru doua, asa mai nepofticioase :)) Voi folositi ce forme doriti, de chec, rotunde, de briose…
Banana bread este un desert simplu, un chec in care am folosit banane bine coapte. De cele mai multe ori il fac atunci cand raman banane, acestea se innegresc si nu le mai mananca nimeni. Pe cat de simplu, pe atat de delicios este desertul. Se potriveste foarte bine langa cafea, o cana de lapte sau la pachet. Combinatiile sunt multiple, depinde doar de gustul fiecaruia. Cel mai des il inatlniti cu nuci si fructe.
Iata reteta mea de astazi cu un aluat umed si delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 banane mari, bine coapte
  • 4 oua
  • 70-80 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri mari si pline de iaurt gras grecesc
  • 100 gr zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita amestec de mirodenii(scortisoara, cuisoare, coaja de portocala, coriandru)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie(netratata)
  • 1 plic de praf de copt
  • 230-250 gr faina alba
  • 100-120 gr afine de cultura
  • 7 tablete de ciocolata cu menta
  • Pentru decor:
  • Zahar pudra
  • Toping de ciocolata
  • Bombonele colorate
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert banana bread cu afine si ciocolata cu menta:

Intr-un castron cu peretii inalti se pun ouale intregi, sarea si zaharul brut. Se mixeaza pana devin spumoase si se deschid la culoare. Se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se adauga bananele bine zdrobite, facute piure, iaurtul si mirodeniile. Se amesteca cu mixerul la viteza mica pana la incorporare. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga in castron peste celelalte ingrediente si se mixeaza tot la viteza mica, pana aluatul capata consistenta si nu mai sunt cocoloase.

Formele, indiferent de care folositi, in cazul meu cele de hartie, le-am stropit cu putin ulei (eu am un pulverizator special). Se umplu formele cu aluat, cam 3/4. Peste aluat asezam din loc in loc cateva afine mari si grase. Se rup tabletele de ciocolata cu menta in doua sau trei bucati. In fiecare forma cu aluat se introduce cate o tableta de ciocolata rupta in bucati.

Se pun formele in tava mare a aragazului, se dau in cuptorul incins, la 170 grade C, pentru 25-30 minute, pana sunt rumene si frumos crescute. Se lasa sa se raceasca si se foloseste dupa preferinte decorul. Zahar pudra sau topping de ciocolata si bombonele de diferite culori. 

TIPS-URI

1

Daca le faceti cadou, le puneti pe fiecare in parte in folie transparenta si le legati cu un snur sau panglica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert banana bread cu afine si ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de vanilie