Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine

de RODIMUR in Dulciuri, 24 Feb 2020 | 9716 vizualizari

 

Mi-am amintit zilele trecute de un desert foarte bun, economic, ușor și rapid de făcut: biluțele de biscuiți, umplute cu vișine. Și cum era nevoie de ceva dulce, am și pus în aplicare această rețetă, iar frumusețea și gustul delicios aL biluțelor a recompensat din plin efortul și timpul pe care l-am petrecut pentru a le prepara. Chiar merită...!
Din ingredientele de mai jos am făcut 22 de biluțe, cam 3/porție.

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri de nuci măcinate
  • 14 linguri de biscuiți Popular, pisați
  • 6 linguri încărcate de zahăr pudră
  • 50 grame de unt
  • 50 ml de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingură de esență de rom
  • 1 lingură de ulei de alune de pădure
  • vișine conservate pentru iarnă, sau din vișinată (sau stafide)
  • Pentru decor:
  • zahăr brun
  • nucă de cocos
  • bombonele decorative
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine:

Vișinele se pregătesc cu câteva ore înainte, ca să se scurgă de tot lichidul.

Nucile se sparg și se macină, din timp.

Se pisează biscuiții, nu neapărat foarte fin.

Într-o crăticioară se dizolvă zahărul în lapte, la foc mic și apoi se adaugă untul, până ce se topește.

Se ia crăticioara de pe foc și se lasă să se răcorească.

Între timp, se amestecă bine biscuiții pisați cu nuca măcinată și cacaua.

Se încorporează amestecul de ingrediente solide (biscuiții, cu nuca și cacaua) în ingredientele lichide (laptele, cu untul și zahărul dizolvat). Se omogenizează foarte bine compoziția și se adaugă esența de rom și uleiul de alune de pădure.

Se ia o linguriță încărcată de compoziție, se aplatizează în palmă, se pune în mijloc o vișină, care ”se închide” cu atenție în interior și apoi biluța formată se tăvălește prin: nucă de cocos, zahăr brun, sau bombonele decorative.

Se procedează la fel, până la epuizarea compoziției.

Biluțele preparate se dau la frigider și după 4-5 ore, se pot servi.

 

TIPS-URI

1

Vișinele trebuie bine scurse de lichid, pentru că în caz contrar nu se vor putea ”lega” biluțele.

2

În lipsă de vișine, puteți umple biluțele și cu stafide.

3

Puteți folosi și alte esențe, pentru aromatizare, iar dacă nu aveți ulei de alune de pădure, puteți suplimenta cantitatea de unt.

4

Odată formate, biluțele se vor păstra la frigider câteva ore, ca să se întărească, înainte de servire.

5

Dacă vreți să le păstrați mai mult timp, ar fi bine să le țineți într-un vas închis etanș, pentru a nu atrage mirosurile de mâncare din frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu cacao si rom