Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat

de Catalina L in Dulciuri, 13 Mar 2018 | 2896 vizualizari

 

Ce-mi plac biscuitii cu fulgi de ovăz, sunt ideali dimineata la micul dejun sau in timpul zilei pentru o gustare..
M-am inspirat de la reteta Biscuiti australieni ANZAC.
Acesti biscuiti au devenit celebri în Primul Război Mondial, când făceau parte din rația soldaților care alcătuiau corpul militar expediționar venit din Australia și Noua Zeelandă, corp care a luptat inițial în bătălia de la Gallipoli.  
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/biscuiti-cu-ovaz-si-mango-uscat.html

 

INGREDIENTE

  • 140 g de faina
  • 100 g de zahar
  • 80 g de alune macinate
  • 100 g de fulgi de ovăz
  • 60 g mango uscat
  • 20 g de apa calda
  • 80 g fulgi de ciocolata
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • ½ lingurita de bicarbonat
  • 140 g de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat:

Amestecati faina, zaharul, alunele macinate si fulgii de ovaz.

Taiati mango-ul uscat in bucatele.

Topiti untul, cu apa si adaugati mango-ul taiat. Lasati sa se raceasca cateva minute.

Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, fulgii de ciocolata.

Amestecati.

Faceti bule din aluat de marimea unei nuci.

Aplatizati-le usor si puneti-le pe o tava acoperita cu foaie de copt sau silicon.

Coaceti 15 -20 de minute in cuptorul incins la 180°C.

Puneti-i la racit pe un gril, vor deveni crocanti si se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.

Bun biscuit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise