Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla

de Catalina L in Dulciuri, 12 Aug 2017 | 2779 vizualizari

 

Ghriba este o patiserie marocana ușor de facut, servita în mod tradițional cu ceai de menta sau cafea la petreceri sau de sarbatori.
Aceasta reteta cade foarte bine, dupa reteta africana -Pui cu sos de arahide -imi ramanea un pic de unt de arahide. Iata o buna ocazie sa-l folosesc :).
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/biscuiti-cu-unt-de-arahide-ghriba-lbahla.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 80 g de zahar
  • 150 g unt de arahide
  • 75 ml de ulei
  • alune pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla:

Amestecati faina, zaharul, praful de copt si untul de arahide.

Adaugati treptat uleiul si amestecati pentru a forma un aluat.

Formati bile, puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.

Decorati cu o aluna fiecare biscuit.

Coaceti 15-20 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C.

Acesti biscuiti sunt foarte parfumati, dar in acelasi timp fragili si foarte consistenti  :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii