De cand vroiam sa-i fac acesti biscuiti bicolori in forma de melc...
Foarte incantata de rezultat, sunt buni si frumosi.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/biscuiti-melci-bicolori.html
In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, amidonul de porumb, zaharul si amestecati.
Adaugati untul taiat bucatele, galbenusurile treptat si amestecati.
Impartiti aluatul obtinut in 2.
Incorporati pudra de cacao in jumatate si vanilia in cealalta jumatate.
Cu un sucitor intindeti aluatul alb intr-un dreptunghi. L-am intins pe un film alimentar fainat si l-am dat la rece. Intindeti la fel aluatul cu caccao. Era foarte dur si friabil, l-am pus din nou la robot si am adaugat jumatate de albus de ou. Amestecati 2 minute. Perfect si usor de intins, la fel pe un film alimentar..
Scoateti aluatul alb, ungeti-l cu albusul de ou ramas si rasturnati peste el aluatul cu cacao.
Presati bine si rulati strans. Puneti ruloul obtinut in film alimentar si dati la rece cel putin 30 de minute.
Incalziti cuptorul la 170°C.
Scoateti ruloul si taiati felii de 0,5-1 cm.
Puneti-le pe 2 placi acoperite cu foaie de silicon sau hartie de copt.
Veti obtine 35-40 de biscuiti.
Coaceti timp de 12 -14 minutes. Puneti-i pe un grill sa se raceasca.
Conservati biscuitii intr-o cutie metalica.