Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 28 Sep 2018 | 2756 vizualizari

 

Mi-a dat cineva aceasta reteta ca fiind o reteta de ciocolata de casa. Am facut-o prima oara si nu mi-a iesit, in sensul ca ciocolata nu s-a intarit, ci a ramas lipicioasa. M-am gandit ca poate am gresit undeva, ca poate nu am procedat corect, asa ca am incercat si a doua oara (fara sa ma documentez pe internet despre cum se face ciocolata - big mistake) si s-a intamplat la fel. Si ca sa nu fie un esec total, timpul pierdut cu pozele adica, am transformat aceasta reteta in bomboane de ciocolata. Ies un pic moi, dar daca le tavaliti prin fulgi de nuca de cocos sau altceva care sa fie solid (cacao, de exemplu, sau nuca macinata) sunt chiar foarte bune. Fetitei mele i-au placut.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 70 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 250 g lapte praf
  • 25 g cacao
  • esenta de rom
  • 120 g alune de padure
  • circa 50 g fulgi de nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure:

Pentru a fi ca si crude, alunele de padure se pun in apa rece pentru a se hidrata cu o zi inainte. A doua zi se decojesc de piele cu ajutorul unui cutit.

Dupa aceea, se prepara ciocolata: zaharul, apa, untul si zeama de lamaie se pun intr-un vas pe baie de abur si se tin pana cand se topesc untul si zaharul. Se ia vasul de pe baia de abur si se adauga laptele praf, cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune vasul din nou pe baia de abur pentru ca amestecul sa se incalzeasca si se incorporeaza alunele de padure. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ca sa se raceasca. Se ia apoi cu mana umeda cate putin din compozitie si se formeaza bomboanele, care se dau prin fulgi de nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert kaiserschmarrn (Clatitele imparatului)