Desert briose cu ciocolata si capsuni

de Oana in Prajituri, 15 Mai 2018 | 6194 vizualizari

 

O combinatie minunata! Mai ales ca a inceput sezonul capsunilor!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr capsuni
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 gr unt
  • 3 oua
  • 100 gr zahar brun
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita vanilie
  • Pentru crema:
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si capsuni:

Pune ciocolata rupta bucati intr-o craticioara impreuna cu untul moale taiat cubulete. Topeste-le la bain-marie pana obtii o crema omogena.
Mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui robot pana isi tripleaza volumul. Pune apoi ciocolata topita si racita si mixeaza in continuare la viteza mica pana se incorporeaza. Amesteca praful de copt cu faina si pune-le in compozitie, mixand in continuare la viteza mica.
Imparte compozitia in formele de briose si umple-le pe fiecare cam trei sferturi. Taie capsunile cubulete si pune in fiecare briosa 1-2 lingurite. 
Pune tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 15 minute.
Lasa-le apoi sa se raceasca de tot.


Intre timp prepara crema: mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, adauga apoi crema de branza si vanilia.

La final, pune 2-3 linguri de dulceata de capsuni blendata. Pune crema la rece inainte sa ornezi briosele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec in doua culori