Desert briose cu smochine si ciocolata

de Bucataras Diana in Dulciuri, 22 Sep 2021 | 2598 vizualizari

 

Pur si simplu ador smochinele crude, pe care le-am descoperit acum vreo 3 ani la niste prieteni care au un smochin in curte. Am inceput sa le folosesc si in diferite preparate si sunt delicioase, ca si aceste briose.  :) 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua (220 g),
  • 1 varf cutit sare,
  • 220 g zahar,
  • 220 g unt topit si racit,
  • 220 g faina
  • esenta de vanilie,
  • 4 smochine mari,
  • cca 50 g banuti ciocolata,
  • 1 plic praf de copt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu smochine si ciocolata:

Cantarim ouale si aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam 5 minute. Adaugam alternativ jumatate din cantitatea de faina (in care am amestecat praful de copt) si jumatate din cantitatea de unt, amestecand usor dupa fiecare in parte. Continuam sa adaugam pe rand faina si unt, omogenizand la final compozitia. Punem esenta de vanilie si amestecam usor. Turnam aluatul in formele de briose. In mijlocul fiecareia punem cate doua felii de smochina si 3-4 banuti de ciocolata. Coacem briosele cu smochine in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu smochine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Anisoara