Desert budincuta in foi fragede

de trifadalia in Prajituri, 5 Mar 2019 | 2703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:pentru foi
    • 400 gr faina
    • 100 gr zahar
    • 2 linguri cacao
    • 250 gr untura
    • 1 ou
    • 1/2 praf de copt
    • sare
    Ingrediente crema:
    • 500 ml lapte
    • 200 gr zahar
    • 2 pachete de budinca de vanilie
    • 500 gr smantana cu 20% grasime
    • 1 pachet de zahar vaniliat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budincuta in foi fragede:

Pentru inceput fierbem cele doua budinci de vanilie in 500 ml de lapte si 200 gr de zahar si le lasam sa se raceasca. 

Pentru foi se pun intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, sare, cacaua si praful de copt), se adauga untura si se freaca bine pana se omogenizeaza cu untura. Se adauga oul si smantana si se amesteca pana la obtinerea unui aluat numai bun de intins. Se imparte aluatul obtinut in doua si se intinde pe rand fiecare foaie. 

Budinca facuta si racita se amesteca cu mixerul cu smantana, punand cate putina smantana peste budinca si amestecand sa se incorporeze foarte bine una cu alta. Crema obtinuta se adauga peste prima foaie intinsa in tava, se pune a doua foaie intinsa si se coace timp de 40 de minute, la 150 grade celsius. 

Cand se raceste, se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budincuta in foi fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca