Chiar ca este un chec economic...are putine ingrediente ce de obicei le avem deja in casa...se face rapid si este tare pufos si gustos !
M-am inspirat din reteta lui Robert ( robert_badica) : https://www.bucataras.ro/retete/chec-simplu-economic-73311.html
1. Punem intr-un bol ouale cu zaharul si mixam la viteza maxima pana cand isi dubleaza volmul.
2. Adaugam apoi pe rand , laptele rece si uleiul, mixand bine dupa fiecare in parte.
3. Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in bol. Amestecam cu o spatula adaugand sarea si esenta de rom.
4. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt (sau ungeti cu ulei si tapetati cu faina). Turnam 3 sferturi din compozitie in tava iar restul il amestecam cu cacaua.
5. Turnam si compozitia de cacaua si amestecam usor cu spatula.
6. Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 35-40 minute (faceti testul cu scobitoarea).
7. Cand checul este copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca. Dupa plac, putem presara zahar vanilat.
POFTA BUNA !