Desert chec in straturi

de katty in Dulciuri, 24 Mar 2018 | 3635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • un praf de sare
  • 7 linguri zeama de portocale
  • 5 linguri ulei
  • 1 1/2 cana faina
  • 5 gr praf de copt
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • 50 gr coacaze negre congelate
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec in straturi:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, zeama de portocale, uleiul si omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Impartim compozitia in 3 parti cat mai egale. In prima punem cacaua, in cea dea doua nucile macinate. Turnam compozitia cu cacao in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt. Nivelam si turnam compozitia cu nuci. Deasupra  punem compozitia simpla, apoi presaram coacazele congelate.

Dam tavile la cuptor pana checul trece proba scobitorii. Scoatem checul, il lasam sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in straturi" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muffins (briose) decorate