Desert chec pufos cu model

de Zamfira in Prajituri, 5 Aug 2019 | 6111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 5 ouă separate
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 esență rom(opțional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos cu model:

Batem albușurile cu un praf de sare, după ce spuma este de o consistență mai tare adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilinat, trebuie să obținem o bezea fermă.

Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu uleiul.

Turnăm gălbenușul peste bezea și cu mișcări de jos în sus amestecăm foarte bine.

Punem praful de copt peste făină și-l cernem treptat peste albușuri și gălbenușuri.

Adăugăm coaja răzuită de la o lămâie și opțional o esență de rom.

Punem jumătate din compoziție într-un bol

Peste cacao punem puțină apă(5-6 linguri) amestecăm bine, bine până când obținem o pastă omogenă. Punem pasta de cacao în una din boluri. astfel avem două compoziții, una albă și una maro.

Punem hârtie de copt într-o tavă de cozonac.

Turnăm puțin câteva puțin în tavă mai întâi din compoziția albă apoi peste aceasta punem din compoziția neagră apoi compoziția albă …și tot așa.

Punem tava în cuptor pentru 35-40 de minute la o temperatură medie, 180 C.

Îl verificăm cu o scobitoare.

Când s-a răcit checul se poate felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu model" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze rosii