Desert cheesecake cu ciocolata

de oanapl in Prajituri, 4 Ian 2021 | 3590 vizualizari

 

 "retete festive de iarna"
Am pregătit acest cheesecake absolut delicios, fără a folosi gelatină. A ieșit foarte cremos și a fost foarte apreciat de către cei care l-au degustat.
 

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt topit
  • pentru crema:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 200 g frișcă lichidă
  • 250 g mascarpone
  • 30 g zahăr pudră
  • 200 g smântână pentru frișcă
  • Decor:
  • ornamente pentru prăjituri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata:

Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se pune un inel reglabil pe un platou (diametru de 20 cm) și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. 

 

Crema:
Se încălzește frișca lichidă până la punctul de fierbere, se dă deoparte și se pune ciocolata mărunțită, se omogenizează bine și se lasă să se răcească, cel puțin o oră (în frigider).

Se mixează smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, până devine spumoasă și apoi se pune mascarpone și se omogenizează.

Separat se mixează ciocolata și apoi se adaugă peste crema mascarpone și se omogenizează bine.
Se răstoarnă compoziția în forma de cheesecake și se pune la rece

câteva ore până se întărește.

Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 

Se decorează cheesecake-ul după imaginație.

TIPS-URI

1

E prima dată când nu folosesc gelatină la cheesecake-ul facut la rece. Până acum îmi era frică să nu fie prea moale. După părerea mea secretul e următorul: se lasă ganachul de ciocolată la rece să se întorească, apoi se mixează 1-2 minute. Frișca (sau smântâna lichidă) se mixează pe jumătate și se amestecă cu celelate ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]