Desert cheesecake cu morcovi si afine

de simona72 in Prajituri, 19 Iul 2018 | 3562 vizualizari

 

Combinatia de branza cu fructe este perfecta pentru mine, atunci cand vine vorba de deserturi. De data asta am ales un fel de cheesecake copt, cu blat pufos din morcovi mult diferit fata de blatul din biscuiti. Asa ca daca sunteti fani branza, asa ca mine va las sa descoperiti reteta si sa o puneti in practica daca va place.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 morcov ras fin
  • 100 gr caise uscate
  • 2 linguri coniac sau whisky
  • 2-3 linguri apa calduta
  • 200 gr faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 70-80 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingurita amestec de condimente(scortisoara, coaja de portocala,cuisoare, ghimbir, coriandru)
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr branza Fagaras
  • 3 oua
  • 1 plic esenta de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri faina
  • 100 gr zahar brut
  • In plus:
  • 250-300 gr afine de cultura
  • Mure
  • Miere
  • Pentru glazura:
  • 1 lingura mascarpone
  • 1 albus de ou
  • 1 linguri zahar pudra
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu morcovi si afine:

Pentru blat: se aleg doua tavi mai mici sau una mai mare, care se ung cu unt si se pudreaza cu faina. Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mici. Caisele uscate se taie marunt si se pun la hidratat cu putina apa calduta si coniac. Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul ca la maioneza. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul. Se adauga morcovul dat pe razatoare si caisele peste spuma de oua. Se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Se adauga faina, amestecul de condimente si se continua mixarea la viteza mica pana la incorporarea ingredientelor. Se imparte aluatul in doua si se pune in cele doua tavi. Peste aluat se pun afine.

Pentru crema: se pune intr-un castron mascarponele, branza Fagaras, sarea si zaharul. Se amesteca cu mixerul la viteza mica pana se obtine o baza cremoasa. Se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga aromele, vanilia si coaja de lamaie, se amesteca. La final am adaugat amidonul si faina, am amestecat cu mixerul la viteza mica pana toate ingredientele s-au amestecat uniform. Crema astfel obtinuta se imparte in doua si se pune peste aluatul facut anterior. Se dau tavile la cuptorul incins la 150-160 grade C, pentru 45-50 minute.

Se lasa sa se raceasca si se scot din forme. Se face o glazura (optional), astfel: se mixeaza albusul cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul pudra si se bate albusul pana devine o spuma ferma. Se adauga mascarponele si se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Se pune glazura peste prajitura, se adauga fructe, afine si mure am pus eu, se decoreaza cu aschii de ciocolata alba. Peste fructe se pune putina miere, pentru a da un aspect lucios fructelor…

Sa va fie de bine!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu morcovi si afine" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de lamaie