Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel

de VanessaAli in Torturi, 17 Dec 2018 | 3062 vizualizari

 

Craciunul este sarbatoarea mea preferata, iar prepararea prajiturilor face parte dintre activitatile cele mai placute pentru mine.
De obicei facem prajituri traditionale, dar in acest an m-am hotarat sa fac ceva mai extravagant, care sa necesite mai multa imaginatie. Rezultatul a fost acest cheesecake. I-am facut introducerea la o mica petrecere cu prietenii inainte de Craciun, si este tortul de al carui decor sunt cea mai multumita.
Voua cum vi se pare? Ar merge de Craciun la masa in familie?

 

INGREDIENTE

Baza:

  • 400 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt

Crema:

  • 800 g branza de vaci
  • 200 g mascarpone
  • 400 ml frisca
  • 9 linguri de zahar
  • coaja de la 1/2 de portocala
  • 140 ml suc de portocale
  • 20 g gelatina
  • 10 linguri sos de caramel

Decor:

  • 400 ml frisca
  • un pliculet intaritor de frisca
  • decoratiuni colorate din zahar
  • 1 acadea bastonas rosie cu alb
  • bombonele colorate din zahar
  • colorant alimentar verde de la dr. Oetker
  • 3 patratele ciocolata Schogetten
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel:

Baza:

Macinam biscuitii fin si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 30cm, punem folie alimentara transparenta, pe fund si pe pereti, astfel ca atunci cand e gata tortul sa il putem scoate usor.

Punem apoi biscuitii in tava si modelam baza.

Crema:

Punem gelatina in 140 ml suc de portocale. O lasam la hidratat cat spune pe plic si apoi o punem pe baie de aburi pana se topeste (sa nu fiarba).

 Batem frisca si o amestecam cu mascarpone si zahar. Dupa ce gelatina e topita, o adaugam la compozitia de crema in fir subtire, amestecand bine. Punem coaja de portocala si branza de vaci si inglobam totul.

 Impartim crema in doua, si o parte o amestecam cu sosul de caramel. Turnam aceasta parte peste biscuiti, nivelam si turnam si cealalta jumatate simpla. Scuturam umpic tava sa ne asiguram ca crema sta bine. Lasam la rece totul pentru cel putin 12 ore.

 Dupa acest interval scoatem tortul din tava cu ajutorul foliei, si taiem cu o foarfeca folia cat mai aproape de baza biscuitilor. Incepe partea distractiva.

 Decor:

 Batem frisca cu intaritorul. Pana nu e foarte tare luam 2-3 linguri si le punem pe cheesecake, niveland sa fie o suprafata alba, apoi batem bine restul de frisca. Cu un pos facem decorul de frisca de pe margine, peste care presaram decoratiuni colorate. In restul de frisca amestecam colorant, atata cat sa obtineti un verde frumos si ne apucam de braduti. Dupa ce sunt gata il decoram cu bilute colorate pe cel din mijloc.

Ne alegem un unghi frumos al cheeseake-ului si punem bolta din acadea ( pe care o facem taind bastonasul ala de acadea in partea in care se indoaie ). Mai maruntim putin restul de acadea si presaram o poteca pana la bradul decorat, unde asezam 3 patratele Schogetten.

 Tortul e gata, frumos aranjat si delicios.

Pofta buna si un Craciun de poveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru indragostiti