Desert chocolate crinkles

de oanapl in Dulciuri, 26 Dec 2019 | 3238 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun
Acestea sunt cele mai bune fursecuri pe care le-am mâncat și pe care le-am făcut vreodată. Dacă nu le-ați încercat încă, e musai să o faceți ;)
Se topesc în gură și sunt pline de ciocolată. Exteriorul e crocant iar interiorul e pufos.

 

INGREDIENTE

  • 225 g ciocolată neagră (50% continut cacao)
  • 60 g unt
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă mari
  • 225 g făină
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 1 linguriță mică rasă praf copt (4 g)
  • un vârf cuțit sare
  • zahăr tos și zahăr pudră pentru tăvălit biscuiții
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chocolate crinkles:

Se mixează ouăle împreună cu zahărul până se deschid la culoare si își dublează volumul.
Se pune ciocolata și untul tăiate bucățele într-un vas și se topesc la bain-marie.
Se adaugă ciocolata topită și ușor călduță peste ouă, se amestecă până la omogenizare, apoi se adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt, un vârf de cuțit sare și esența de vanilie. Se amestecă până la completa omogenizare.
Aluatul obținut se lasă minim 3 ore la frigider sau chiar toată noaptea.
Se formează biluțe cât o nucă și se tăvălesc întâi prin zahăr tos și apoi prin zahăr pudră. Se așează biscuiții în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la 170°C pentru maxim 10 minute. Nu depășiți acest timp pentru că interiorul trebuie să rămână ușor umed, ca la negresă.
Imediat dupa ce se scot din cuptor, se lasă să se răcească ușor în tavă pentru că sunt foarte fragili și moi, după care se așează pe o farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chocolate crinkles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rahela Velicu 1

27.12.2019, 23:09

deyutzky 1

04.01.2020, 17:52

Le-am facut si eu de Craciunul asta, dar si cu alte ocazii. Imi plac la nebunie! Eu am mai testat inca 2 variante la fel de delicioase: cu lamaie si cu nuca.

Ancutsa 1

31.01.2020, 22:13

Delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare