Desert - Clafoutis cu cirese

de Oana in Prajituri, 18 Mai 2017 | 17585 vizualizari

 

Clafoutis este un desert clasic frantuzesc, o prajitura cu fructe, o combinatie intre un pandispan si o clatita mai mare. Poti pregati prajitura cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place.
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cirese fara samburi
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 30 g unt topit
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert - Clafoutis cu cirese:

 

Unge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele.

Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana ouale isi tripleaza volumul si obtii o crema deschisa la culoare.

Adauga apoi faina, coaja rasa de lamaie, untul topit si laptele, putin cate putin. Mixeaza la viteza mica, pana obtii o compozitie ca de clatite.

Toarna compozitia in tava, peste fructe si coace prajitura cam 30 de minute, la 180 de grade C, in cuptorul preincalzit inainte.

Micsoreaza apoi la 150 de grade C si mai lasa 10 minute in cuptor, pana se incheaga bine si se rumeneste usor pe margini

 Las-o la racit inainte, pudreaz-o cu zahar pudra si ai un desert perfect si foarte usor de facut. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert - Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza