Am văzut în preajma Crăciunului aceste rulouri umplute cu cremă de vanilie! Și gândul m-a dus tocmai laaaaaa: Bunătăți pentru Crăciun! ;)
Mi-am adus aminte de faimoasele rulouri preparate mereu de sărbători, mai ales de Crăciun, că atunci aveau acces, bunicile la osânza pentru aluat fraged.
Și tot așa mi-am adus aminte că am achiziționat o grămadă de forme pentru rulouri și cornete, pe care încă nu le-am trecut prin proba focului:D, adică folosit ;)
Le-a venit rândul, dar așa ca o gospodină modernă și mereu pe fugă, am folosit un aluat de foietaj gata preparat ;) Iar crema, am fentat-o și pe ea, cu ajutorul budincii de vanilie de la Dr. Oetker! ;)
Daaa, uneori mai trișez și eu, dar măcar recunosc! ;) Cum spuneam e o rețetă pentru gospodinele moderne, pe repede înainte!
Spor și poftă bună!
Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii.
Formele de conuri se ung cu puțin ulei, cu ajutorul unei pensule, sau mai simplu, cu un prosop de hârtie sau șervețel îmbibat cu ulei ;) după cum are fiecare prin bucătărie ;)
Cu încredere se începe rularea fâșiilor de aluat pe fiecare formă de cornet, în parte. O să fie un picuț mai greu la primul, al doilea cornet, dar apoi o să prindeți șpilul :D și o să fiți tare încânate de rezultatul final.
După ce ați terminat cu toate corrnetele, pe care le așezați, cuminți în tava de copt, pe o hârtie de pergament, sau o folie de silicon, ce se poate folosi în cuptor, le ungeți cu gălbenuș de ou, pentru a obține un plus de valoare prin culoare! ;)
Se dau la copt în cuptorul preîncins, cca. 10 minute la 200 grade, pe raftul din mijloc, apoi încă 10 minute la 180 grade.
Cât se răcesc cornetele se prepară crema.
Într-o cratiță cu fund gros, sau în cazul meu de fiert lapte (e ideală pentru creme fierte și budinci!) se pune la fiert cca. 400 ml lapte.
Praful de budincă se amestecă cu zahărul și restul de 100 ml lapte, până ce se omogenizează.
Când laptele a început să fiarbă se adaugă amestecul de mai sus și esența de vanilie, se amestecă energic, continuu, până ce se obține o creamă de consistența unei smântâni mai groase.
Untul la temperatura camerei se adaugă în budinca de vanilie, se amestecă ușor, până ce se înglobează și se lasă la rece cca. 30 minute.
Cornetele se umplu cu crema de vanilie rece, cu ajutorul unui poș sau mai simplu, cu ajutorul unei pungi alimentare :D avantajul este că nu mai trebuie să curățați punga :D ;) dezavantajul este, că vom contribui la poluare L
Cornetele umplute cu creamă de vanilie se așează aristic pe un platou sau o farfurie mărinimoasă, se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se savurează cu mare drag.
Spor și poftă bună! ;)
Promit că voi reface și rețeta clasică cu aluat de foietaj și crema de ouă preparate, de la A la Z ;) Un An Nou cât mai fain, oameni dragi! ;)