Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

de diaconta in Dulciuri, 11 Mar 2017 | 7172 vizualizari

 

Stiţi cum este când ai vrea ceva bun, dar, în acelaşi timp, nu prea ai chef să te complici?
Cam aşa a fost şi la mine azi.
Cum mama poftise la nişte cornuleţe, am zis, cornuleţe să fie!
Mai aveam nişte osânză la congelator, aşa că am combinat-o cu unt, rezultatul fiind nişte cornuleţe foarte fragede.
 
Pentru umplutura, eu am folosit gem de vişine şi caise. Puteţi însă să puneţi umplutura care vă este pe plac.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 160 g osânză (sau unt 82% grasime)
  • 80 g unt 82 % grasime
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 lingura îndulcitor Green Sugar sau zahar tos
  • 5 g praf de copt
  • sare
  • vanilie Bourbon de la Green Sugar
  • coaja de lamâie
  • gem de vişine si caise pentru umplut
  • zahar pentru pudrat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise:

Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul.

Am framântat pâna ce am obtinut o coca omogena. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau iaurt.

Am acoperit coca cu o folie si am lasat-o o ora la frigider.

Am scos coca de la rece, am întins o foaie de circa 0.5 cm grosime, am taiat patrate, am pus umplutura si le-am rulat.

Am asezat cornuletele în tava cu hârtie de copt, am pus  tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 20 de minute.

Dupa ce s-au racorit putin, le-am pudrat cu zahar.

Se pastreaza fragede zile la rând. Stiu asta pentru ca le-am mai pregatit, dar n-am facut poze.

 

 

S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine, ciocolata alba si crema mascarpone