Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 25 Mai 2017 | 4317 vizualizari

 

Hristos S-a Inaltat !De cate ori fac aluatul de cozonac ma gandesc la mamaia mea draga care m-a crescut,la copilaria mea frumoasa alaturi de ea,la preparatele minunate pe care le facea,la cozonacii pufosi pe care ii prepara de sarbatori,la mesele imbelsugate.Ador anii copilariei mele,au fost frumosi si au ramas in inima mea.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr de faina
  • 1 ou
  • 25 de gr de drojdie proaspata
  • 1 lingura cu miere
  • 250 ml de lapte
  • 50 gr de unt
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 200 gr crema de ciocolata
  • 150 gr de nuca macinata
  • 100 gr de alune pisate
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar
  • putin lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune:

      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce a crescut, peste maia se adauga faina, oul si zaharul. Se adauga laptele in timp ce framantam, putin cate putin, pana obtinem un aluat omogen.

     Se adauga untul la temperatura camerei si continuam sa framantam aluatul. Cand e gata, il lasam sa creasca la caldura aproximativ o ora sau pana si-a dublat volumul.

      Pe masa de lucru, am presarat faina, am impartit aluatul in 2 parti si din fiecare parte am facut 2 bile pe care le-am lasat sa mai creasca. Din fiecare, am intins cu ajutorul sucitorului, cate o foaie pe care am umplut-o cu crema de ciocolata, nuca si alune pisate si am rulat. Am impletit cele 2 rulouri facute si am unit bine la capete ca sa nu iasa umplutura.

      Tavile de cozonac le-am tapetat cu hartie de copt. In fiecare tava, am asezat cate un cozonac impletit si l-am uns cu ou batut cu cateva linguri de lapte si am presarat zahar deasupra. Dupa ce am pus cozonacii in tavi si i-am uns, i-am mai lasat la crescut 20 de minute. Am incins cuptorul la 180 grade C si i-am lasat la copt 35 de minute.

TIPS-URI

1

in loc de unt, putem sa folosim 50 ml de ulei.

2

daca nu avem drojdie proaspata, putem folosi si un pliculet de drojdie uscata.

3

toate ingredientele pentru prepararea cozonacului, trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni