Desert cozonac cu Fanta

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Mar 2019 | 4503 vizualizari

 

Am vazut la Ina si Cleme si am zis sa fac si eu. Avand mofturosi eu am facut un cozonac numai cu rahat si unul numai cu nuca.
"Reteta de post creativa"

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 900 g faina
  • 120 g zahar
  • 20 g drojdie uscata
  • 130 ml ulei
  • 500 ml suc de portocala acidulat (Fanta)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • UMPLUTURA
  • 400 g rahat
  • 250 g nuca
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • 5 linguri suc Fanta
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu Fanta:

Intr-un castron se pun faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea si drojdia uscata.

Se incalzeste sucul Fanta, sa fie caldut si se toarna peste faina.

Se incorporeaza bine si se adauga uleiul si se framanta 30 de minute.

Se lasa la crescut acoperit cu un prosop la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Rahatul se taie bucatele mici.

Intr-un castron se pune nuca macinata, zaharul, cacaoa, esenta de rom si sucul Fanta si se amesteca bine sa devina o pasta care se va intinde pe aluat.

Aluatul dupa crestere se rastoarna pe blat si se imparte in patru parti egale, cate doua pentru un cozonac.

Se intind doua dreptunghiuri ajutandune de podul palmei si nu de sucitor.

Pe ambele dreptunghiuri intindem crema de cacao si se rasucesc sul.

Se impletesc cele doua suluri si se pun in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt.

Celelalte doua bucati de aluat se intind si se pune rahatul pe toata suprafata.

Se fac sul, se impletesc si se pun in tava tapetata.

Cozonacul se poate face si combinat, un sul ci cacao si unul cu rahat, impletit si pus in tava.

Ambele tavi se acopera cu un prosopSi se lasa la crescut 30 de minute.

Se ung cu ulei si se presara zahar.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 de minute pana se rumenesc frumos.

Se face testul cu scobitoarea.

Se scot din tava, se aseaza pe o latura si se lasa la racit acoperit cu un prosop.

Nu se taie cald cu cutitul, se rupe.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paleuri saltarete