Desert cozonac Rozenkrantz

de Adrianele in Dulciuri, 22 Dec 2020 | 1367 vizualizari

 

Rețete festive de iarnă

 

INGREDIENTE

  • 400 g făină,
  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • vanilie
  • 50 g unt
  • 1/2 cană nucă măcinată
  • 25 g drojdie
  • 1 cană lapte cald
  • 3 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac Rozenkrantz:

     Amesteci laptele cald cu drojdia și o lingură zahăr și lași să crească.

Făina o amesteci cu sarea, zahărul și pui 2 ouă întregi peste ea și o amesteci. Adaugi uleiul și frămânți un aluat elastic din toate ingredientele.

Întinzi o foaie pe care o ungi cu unt, presari nuca măcinată amestecată cu vanile și zahăr. Rulezi aluatul și-l tai bucăți egale.

Prepari un sirop de zahăr cu apă, unt și zahăr într-o oală în care vei coace cozonacul. Ungi pereții oalei cu sirop și așezi bucățile în formă de floare. Lași la dospit 1 oră și apoi îl coci până se rumenește.

După ce s-a copt, îl pui într-o farfurie plată deoarece se va lipi de oală când se va răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Rozenkrantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bomboane cu lapte condensat