Desert cu ananas caramelizat

de madi_marin in Dulciuri, 3 Iun 2017 | 3060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conservă de ananas cuburi
  • 5 linguri zahăr brun
  • 75 g unt
  • 75 g zahăr alb
  • 3 gălbenuşuri
  • 120 ml frişcă lichidă
  • 150 g mascarpone
  • 1 pliculeţ zahăr bourbon
  • felii de chec, croissant, baton etc,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ananas caramelizat:

Batem pe baie de aburi, gălbenuşurile cu zahărul alb până obţinem o cremă.

Se amestecă cu crema mascarpone, frişca lichidă bătută spumă tare şi zahărul bourbon. Se dă la frigider.

Untul şi zahărul brun se pun la topit, la foc mic.

Cuburile de ananas se scurg bine de suc şi se taie mai mici, dacă e nevoie.

Se adaugă peste amestecul caramel de pe foc şi se lasă până scade tot lichidul, cam 10 – 15 minute.

Se pun în pahare straturi alternative de cremă, blat şi cubuleţe de ananas delicioase.

Se dau la rece până la servire.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, cea mai pufoasa si delicioasa negresa