A venit vara, iar deserturile la pahar sunt vedete la noi! Sunt week-end-uri in care gatesc mai mult si nu mai am chef de deserturi sofisticate, dupa ce fac sauna in bucatarie. Insa cum ne-am obisnuit cu dulciuri pregatite in casa, pregatesc repede aceste deserturi. Ca sunt cu crema de ciocolava, vanilie, lamaie sau alte arome, neaparat trebuie sa aiba si fructe de sezon, iar de aceasta data am ales zmeura! Va recomand sa incercati si voi!
Crema de cacao: Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul, amidonul, apoi puneti pudra de roscove cernuta. Amestecati bine, transferati cratita pe foc. Invartiti conntinuu cu un tel, pana crema se ingroasa. O dati deoparte, adaugati amaretto. Amestecati si lasati crema sa se raceasca.
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox, puneti ciocolata cu lamaie, smantana pentru frisca si il asezati pe baie de aburi. Amestecati continuu pana ciocolata este complet topita si cele doua ingrediente sunt incorporate. O dati la rece 2-3 ore. Dupa acest timp, o scoateti de la frigider, o mixati pana devine spumoasa.
Pregatiti 6 borcanele (sau cupe). Puneti cate un piscot rupt bucatele, turnati putin sirop de zmeura. Asezati zmeura, crema de cacao. Puneti iar cate un piscot rupt, insiropati, zmeura si crema de lamaie. Decorati cu zmeura, frunze de menta si ce mai doriti.
Le puteti servi imediat, dar sunt mai bune daca stau la rece macar o ora. Pofta buna!