Desert flan cu fructe de padure

de Catalina L in Dulciuri, 21 Oct 2017 | 2912 vizualizari

 

 
Dupa Flan cu nuca de cocos si Flan cu mere caramelizate, va propun o varianta cu fructe de padure si sirop de coacaze rosii.
Il putem varia la infinit si schimba proportiile intre laptele de cocos si laptele normal.
O reteta racoritoare si delicioasa.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/flan-cu-fructe-de-padure.html
 

 

INGREDIENTE

  • 400 g de lapte condensat indulcit
  • 3 oua
  • 200 ml de lapte
  • 400 ml de lapte de cocos
  • 200 g de fructe de padure (afine, zmeura, mure)
  • pentru decor sirop de coacaze rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu fructe de padure:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati laptele cu laptele de cocos si cu laptele condensat.

Adaugati ouale treptat si amestecati bine. 

Turnati compozitia in tava de chec. Puneti deasupra jumatate din fructele de padure.

 

Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava de chec in vas.

Coaceti 40 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.

Dupa 30 de minute am pus o foaie de aluminium deasupra.

Lasati sa se raceasca si dati la rece cel putin 6 ore.

Inainte de a-l scoate din forma, treceti o lama subtire de cutit pe margini si rasturnati-l pe un plat de serviciu.

L-am decorat cu sirop de coacaze rosii de casa si cu restul de fructe.

A fost foarte apreciat !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit Duo