Desert gogosi

de cristinutanicolita in Dulciuri, 22 Feb 2018 | 3217 vizualizari

 

"Retete cu dragoste!" 
Gogosi cu si din dragoste, facute de 4 mâini dibace, mici si dragalase . Mami a fost doar " ajutor " de bucatarasi :).  Tare incatati au fost tati si bunica, cand au venit acasa si au gasit gogosi calde și pufoase, facute cu multa dragoste. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 plicuri mici drojdie uscata
  • 1 lgt sare
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt ( noi am avut de casa)
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • Esenta de vanilie
  • 1 lg ulei
  • Ulei pt prajit
  • Pt servit :
  • zahar pudră
  • dulceata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

Cernem faina si o amestecam cu drojdia și sarea.

Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat și untul. Amestecam în continuu până se topeste zaharul si laptele se încălzește ușor ( cat sa ti degetul in el, fara sa te arda).

Peste faina punem ouale batute putin, adaugam laptele treptat, amestecând cu o lingura. După ce incorporam laptele, framantam un aluat elastic si nelipicios. La sfarsit adaugam o lg de ulei.

Lăsăm aluatul la crescut cca. 40 min.

După ce a crescut aluatul, il impartim in 4 buc. Intindem o foaie si decupam cu formele dorite. Procedam la fel până terminam aluatul.

Intr-o cratiță punem ulei la incins. Cand s-a incins f bine, prajim gogosile.

Le servim pudrate cu zahar sau cu dulceata. 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Katy