Desert gogosi – Inimioarele Oanei

de Ancutsa in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 2290 vizualizari

 

Pentru concursul “Fii Chef Bucataras Inspirat”, am pregatit niste gogosi pufoase in forma de inimioare, inspirata de reteta Oanei: https://www.bucataras.ro/retete/gogosi-reteta-video-65501.html
Am modificat putin cantitatile in functie de resursele mele, am inlocuit untul topit cu ulei, iar in loc de 500 ml lapte am folosit 250 ml lapte si 250 ml apa. In plus, am folosit mai putin zahar la compozitie pentru a le servi la final cu dulceata de caise (preferata alor mei) sau zahar pudra vanilat in casa (preferatul meu).

 

INGREDIENTE

  • Un cub mic drojdie proaspata,
  • 100 g zahar,
  • 250 ml apa calduta,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 lingurita cu sare,
  • 2 oua,
  • Coaja de lamaie,
  • Faina cat cuprinde,
  • Ulei pentru framantat;
  • Zahar pudra vanilat in casa
  • Dulceata de caise
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi – Inimioarele Oanei:

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul, se amesteca sa se dizolve zaharul. Se adauga apoi ouale, laptele, faina, sarea, se amesteca bine si se framanta cu ulei (ca la cozonac), inlocuind astfel untul topit cu ulei. Se framanta pana devine suficient de consistent si elastic.

Se unge aluatul cu putin ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

 

Se presara faina pe masa de lucru si se imparte aluatul bucati mai mici care se lucreaza pe rand. Se intinde prima bucata intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu o forma de patiserie. Eu am facut forme diferite, dar inimioarele au fost preferatele mele si le-am dedicat Oanei pentru reteta ei :)

 

Se prajesc gogosile in uleiul incins pana devin maronii.

 

Se servesc cu dulceata preferata sau zahar pudra vanilat in casa.

 

Timp total: aprox 2h 40min

Portii: 12

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi – Inimioarele Oanei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ancutsa 1

04.09.2017, 22:32

Rocsi, si mie la fel! Si sa se topeasca zaharul pudra pe ele!

elucubratiiculinare 1

08.09.2017, 08:35

Ancutsa 1

08.09.2017, 20:18

Mihaela,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert kataif cu alune si fistic