Desert lasagna de ciocolata

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 16 Aug 2018 | 5005 vizualizari

 

Am citit pe net despre lasagna de ciocolata si am incercat si eu una dupa preferintele noastre.
 Pentru baza am folosit reteta de aici.

 

INGREDIENTE

  • o prajitura negresa cu oreo pentru baza
  • 350 g crema de branza
  • 1 cutie lapte condensat 397 g
  • 3 iaurturi grecesti
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml lapte
  • 100 g chipsuri de ciocolata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert lasagna de ciocolata:

Pentru baza eu am folosit jumatate dintr-o negresa cu oreo pe care o aveam facuta in casa.

Ca baza se poate folosi orice blat sau piscoturi, biscuiti oreo.

Am amestecat crema de branza cu un iaurt grecesc(150 g) si cam un sfert din cutia de lapte condensat pentru a indulci crema.

Separat am mixat spuma smantana pentru frisca si am adaugat lapte condensat dupa gust.

Separat am amestecat cele 2 iauturi grecesti ramase (300g ) cu lapte condensat din aceeasi cutie.

Am topit ciocolata neagra si pe cea cu lapte cu putin lapte condensat si 50 ml lapte.

Pentru montare am folosit un vas termorezistent cu peretii mai inalti. Am asezat bucatele de negresa.

Peste bucatile de negresa am distribuit compozitia de branza. Peste compozitia de branza am faramitat cateva bucati de negresa, apoi jumatate din ciocolata topita.

Continuam cu compozitia de iaurt, chipsurile de ciocolata si frisca batuta. Peste frisca mai faramitam cateva bucati de negresa si distribuim restul de ciocolata topita.

Introducem la rece cateva ore sau pana adoua zi. Savurati incet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert lasagna de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brownie cu ciocolata neagra si alba