Desert mini eclere

de Adele in Prajituri, 14 Mar 2017 | 3277 vizualizari

 

Desertul copilariei mele :x

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 120 gr unt
  • 200 ml apa
  • 200 gr de faina
  • Un varf de cutit cu sare
  • 4-5 oua.
  • crema:
  • 150 ml frisca lichida.
  • fulgi de ciocolata.
  • decor: 
  • glazura ciocolata
  • faina de fistic
  • faina de mandorle.
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini eclere:

Pentru inceput, se pregateste aluatul: intr-o cratita, se pune apa la fiert cu sarea, apoi se adauga untul, iar cand da in clocot, se adauga faina si, cu un tel, se amesteca in continuu, pana cand se desprinde usor de pe marginea cratitei. Aluatul oparit se pune la racit intr-un vas, dupa care se incorporeaza ouale unul cate unul, cu ajutorul unui mixer sau un tel. Aluatul se pune intr-un posh.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, se formeaza mini eclere si se dau la cuptorul preincalzit, la 200° C, in primele 15 minute, dupa care se regleaza temperatura cuptorului la 180° C, si se lasa pana cand se rumenesc.

Cojile se lasa la racit. Intre timp, se mixeaza frisca, se amesteca cu fulgi de ciocolata si vanilie, fiecare ecler se umple cu poshul, pe partea plata, in doua puncte. Se trec prin glazura si se decoreaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa cu dovleac si glazura de ciocolata