Desert mini-checuri cu cacao si zmeura

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Iul 2020 | 3262 vizualizari

 

Retete de vara
Am pregatit niste mini-checuri tare dragute, umede, cu gust discret de unt, cacao si rom, dulci-acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • 20 g cacao
  • 170 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 350 g zmeura
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini-checuri cu cacao si zmeura:

Se topeste untul si se lasa deoparte.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea.

Se adauga galbenusurile, untul topit si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se incorporeaza treptat cacaua, faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Se spala zmeura, se scurge bine, se pune peste aluat si se amesteca totul incet.

Se toarna compozitia in mini-tavite de unica folosinta pentru chec unse cu unt si se introduc la cuptor pana cand aluatul trece de testul scobitorii.

Dupa ce s-au racit, mini-checurile se pot orna cu ciocolata alba topita, zmeura si frunze de roinita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-checuri cu cacao si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si mere