Desert mini-eclere

de Criss in Prajituri, 13 Dec 2010 | 37944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 10 linguri apa rece
  • 100 g unt sau margarina
  • 100 g faina
  • 4 oua
  • Crema:
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 vanilie
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini-eclere:

Coji: Apa cu untul sau margarina se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se ia craticioara de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca foarte bine si se adauga ouale pe rand, astfel incat dupa ce primul ou a fost bine amestecat si incorporat, il adaugam pe urmatorul.

Intr-o tava, pe hartie de copt, facem cu poshul bastonase sau gogosele de aluat. Coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu, fara a deschide usa cuptorului 25 minute.

Crema: Oul intreg se amesteca cu zaharul, vanilia, amidonul si laptele si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Cand s-a racit crema, se amesteca cu frisca batuta. Crema se pune in posh si se umplu cojile de eclere.

Glazura: Am topit o ciocolata cu lapte la microunde, am amestecat cu frisca lichida si am glazurat eclerele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]