Desert mucenici moldovenesti

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 9 Mar 2017 | 4161 vizualizari

 

Este primul an in care fac mucenici. Am mancat mucenici moldovenesti din comert, dar niciodata facuti in casa. Anul acesta m-am hotarat: trebuie sa fac mucenici moldovenesti. Din cei muntenesti nu am mancat nicodata. Poate o sa le vina si lor randul sa-i fac.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 14 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte dulce
  • 50 g unt topit
  • 650 g faina
  • 175 g zahar
  • 20 ml ulei
  • 100 g nuca maruntita
  • 3-4 linguri miere
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta vanilie
  • esenta lamaie (coaja de lamaie)
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti:

Am cenut faina intr-un vas incapator. Am amestecat drojdia cu 3 linguri de lapte caldut, 2 lingurite zahar si 3-4 linguri de faina. Am pus aceasta compozitie in mijlocul fainii din vas si am lasat-o sa creasca.

Am mixat spuma ouale cu zaharul si un praf de sare. Am incalzit putin laptele. Am topit untul.

Peste maiaua crescuta, am adaugat ouale mixate si laptele, amestecand putin cate putin si din faina. Am adaugat si esenta si am framantat putin aluatul adaugand si untul topit si uleiul. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Am rupt bilute din aluat pe care le-am intins in suluri subtiri, am impletit sulurile doua cate doua, am format un cerc si apoi un opt. Am asezat mucenicii in tava cu hartie de copt, am uns cu pensula fiecare mucenic cu ou batut si am introdus tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana s-au rumenit.

Am scos tava din cuptor si am pregatit siropul. Intr-un vas, am pus apa,100 g zahar si am pus pe foc pana s-a topit zaharul. Am adaugat esenta de vanilie si lamaie.

Am introdus fiecare mucenic in sirop, apoi cu ajutorul unei pensule, am intins miere pe partea superioara si apoi nuca maruntita.

Cat de buni sunt! Nici nu se compara cu cei din comert!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai