Muffins cu fructe de padure si crunck sau cele mai delicioase briose. Crunck- ul este nemaipomenit. Este dulce, iar in combinatie cu fructele de padure care sunt acrisoare face din aceste briose cel mai bun desert gustat.
Ingrediente crunck:
Ingrediente:
Mai intai pregatim crunck-ul: topim untul si il amestecam cu zaharul, faina si scortisoara si praful de sare si il lasam deoparte. Untul va absorbi amestecul de faina si va deveni mai sfaramicios in momentul adaugarii peste briose.
Cu ajutorul unui tel amestecam 1-2 minute untul de la temperatura camerei cu uleiul si cu zaharul.
Adaugam ouale pe rand amestecand dupa fiecare, adaugam iaurtu, apoi faina cu praful de copt si coaja de lamaie razuita. Amestecam 1-2 minute cu teleul pana cand se incorporeaza bine ingredientele.
Adaugam fructe de padure congelate si ciocolata taiata cubulete si amestecam. Oprim fructe de padure si ciocolata sa punem si deasupra brioselor.
Punem compozitie de briose in forma de silicon sau in forma pentru briose tapetata cu hartie pentru briose. Deasupra brioselor adaugam fructe de padure, ciocolata taiata cubulete, iar apoi adaugam cate o lingurita din crunck in mijlocul fiecarei briose. Presaram usor cu degetele crunck-ul pentru a-l ajuta sa ramana asezat in timp ce briosele se coc. Coacem briosele 20-23 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca sunt coapte.
Le lasam 2-3 minute la racorit si le scoatem din forma. Pofta buna!
1
Dacă folosiți fructe congelate, nu le dezghețați înainte de a le adăuga în aluat. Și nu vă faceți griji dacă fructele de padure se despart puțin în timp ce amestecați aluatul.
2
Fructele de padure pot fi inlocuite cu zmeura sau capsuni.