Desert napolitane bengoase

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Apr 2017 | 3363 vizualizari

 

Am gustat la Revelionul Bucatarasilor, mi-au placut si de atunci, ma obsedeaza, Carmen e vinovata pentru napolitanele astea bengoase....

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitane
  • 250 g zahar tos
  • 250 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 g margarina rama (unt )
  • nuci prajite si taiate grosier (sa fie, sa se ajunga sau cat te lasa sufletul)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane bengoase:

Mai intai, pregatim nucile, le spargem, le alegem si le prajim in cuptor, apoi le taiem grosier.

Margarina la temperatura camerei, o frecam cu 250 g zahar pudra si adaugam oul si galbenusurile. Separat, pregatim foile pe blatul de lucru, ca trebuie sa ne miscam foarte repede. Punem intr-o cratita, 250 g zahar tos sa se caramelizeze, grija sa nu ardeti zaharul ca se amaraste, cand s-a topit, adaugati margarina si amestecati foarte bine, apoi adaugati si nucile si omogenizati, va miscati repede, nu va speriati daca se umfla ca nu-i bai, cand ati omogenizat bine compozitia, o puneti peste foile de napolitana, in straturi, ultimul strat sa fie napolitana. Eu am asezat foile pe folie alimentara sa pot sa le ambalez apoi, sa nu curga pe masa din compozitia calda. Asezam o greutate peste ele si lasam sa se raceasca, apoi putem sa le portionam. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane bengoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sidy 1

09.04.2017, 15:26

O nebunieeeee... Pe vremuri faceam si eu cu...bomboane cu lapte din acelea dreptunghiulare, daca le mai tineti minte.

Panacris 1

05.06.2017, 16:45

CameliaR 1

05.06.2017, 16:48

Uuu, ce fain arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]