Desert negresa cu nuca si ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Dec 2018 | 20893 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"
Sponica si foarte delicioasa, negresa asta cu blat pufos ma scoate din orice incurcatura :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g margarina Unirea
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom
  • 200 g ciocolata +2 linguri de lapte
  • nuca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu nuca si ciocolata:

Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.

Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. In primele 15-20 de minute nu deschidem usa cuptorului ca sa nu se lasa prajitura.

Intr-o craticioara punem ciocolata si laptele si le lasam la foc mic amestecand continuu pana cand se topeste.  O turnam peste negresa si presaram nuca maruntita.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava mare cu dimensiunile de 30/25 cm.

2

Se poate lasa si fara glazura de ciocolata, este pufoasa si delicioasa oricum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Amandina