Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel

de Merisor in Prajituri, 16 Dec 2018 | 4134 vizualizari

 

Pentru că am dispus de mai multe albușuri, am preparat cu ele o delicioasă Negresă din albușuri cu ciocolată și cremă caramel.
Blatul este ușor aerat, dulce-amărui și l-am însiropat  cu un sirop aromat cu esență de rom.
Iar crema este o budincă din amidon cu lapte, amestecată cu caramel condensat  și mascarpone, o nebunie.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat din albușuri cu ciocolată:
  • 8 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 250 g unt cu 82 % grăsime
  • 1 praf de sare
  • 200 g făină
  • 5 g praf de copt
  • Pentru însiropat:
  • 200 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru cremă caramel:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon Gustin de la Dr. Oetker
  • 50 g zahăr
  • 250 g mascarpone
  • 397 g cremă de caramel condensat
  • 1 praf de sare
  • puțină ciocolată duo pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel:

Preparăm blatul pentru Negresă.

Pornim cuptorul la 180 de grade C.

Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se omogenizează.  Lăsăm compoziția să se tempereze ușor.

Albușurile, ținute la temperatura camerei și presărate cu puțină sare, se mixează până devin spumoase.

Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează în continuare, până când bezeaua devine foarte fermă.

Adăugăm, apoi, compoziția de ciocolată, ușor fierbinte și mixăm intens, până totul se omogenizează.

Cernem făina împreună cu praful de copt și încorporăm, treptat, amestecul rezultat, în compoziția de albușuri cu ciocolată.

Amestecăm încet, folosind o paletă, de data aceasta, pentru a obține o compoziție ușor aerată.

Tapetăm tava(26/26 cm), la bază, cu hârtie de copt, iar pereții laterali îi ungem cu ulei și presărăm făină.

Întindem compoziția de albușuri cu ciocolată în tavă, o nivelăm bine și dăm tava la cuptor, pentru 35 de minute.

Facem, totuși și testul cu scobitoarea în ultimele 5 minute, să ne asigurăm că este blatul copt.

Lăsăm apoi blatul să se răcească în tavă 10 minute, apoi îl transferăm pe un platou și îl lăsăm să se răcească definitiv.

Îl însiropăm cu un sirop rece, preparat prin fierberea apei cu zahărul și adăugată la final esența de rom.

Preparăm crema caramel.

Cât timp blatul de albușuri cu ciocolată se coace, preparăm crema.

Amestecăm amidonul cu zahărul, un praf de sare și 100 ml lapte rece.

Restul de lapte îl punem la fiert și îl adăugăm, treptat, peste compoziția cu amidon.

Amestecăm intens, până la omogenizare, apoi fierbem compoziția la foc mediu, amestecând continuu pe tot parcursul fierberii.

Vom obține o budincă consistentă, pe care o acoperim cu folie și o lăsăm să se răcească.

După ce s-a răcit complet, introducem mixerul în ea și încorporăm caramelul condensat și mascarponele.

Punem crema în săculețul unui posh cu dui și decorăm cu ea blatul din albușuri cu ciocolată însiropat.

Deasupra, radem niște ciocolată și dăm prăjitura la rece până în momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Dacă nu dispuneți doar de albușuri și vreți să preparați prăjitura, gălbenușurile se pot include în budinca de amidon cu lapte, de la început.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine