Desert negresa Oana

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Mar 2018 | 7589 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Oana, clar ca trebuia sa botez negresa cu numele Oanei. Este o negresa de post, prajitura este de post, nu Oana...are nuci, dulceata de visine, deci un deliciu. Eu n-am pus scortisoara si am plusat cu ciocolata la glazura,am adaugat si putin ulei pentru luciu . Multumesc Oana pentru delicioasa prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 350 g zahar tos
  • 350 g dulceata de visine
  • 300 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 180 g nuca
  • 50 g cacao
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 50 ml apa
  • 100 g zahar brun
  • 150 g ciocolata neagra
  • 20 ml ulei
  • Decor
  • Drajeuri de ciocolata de la Dr. Oetker
  • jumatati de miez de nuca prajita
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa Oana:

Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt.

Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este topit. Am adaugat cacaua, esenta de rom, sarea  si uleiul si am omogenizat.

Separat am cernut faina si am amestecat-o cu praful de copt, bicarbonatul l-am stins cu zeama de lamaie si l-am adaugat in amestecul din castron. La final am incorporat faina, putin cate putin, pana am obtinut un aluat ca de chec. Adaugam nuca prajita si taiata marunt, turnam aluatul in tava tapetata, dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca 40 min, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si o lasam putin sa se raceasca cat timp pregatim glazura.

Glazura : Apa si zaharul sa dea intr-un clocot, apoi tragem de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste, adaugam si uleiul si amestecam 1 min.

Portionam prajitura si turnam glazura, nivelam apoi adaugam drajeurile de ciocolata si miezul de nuca. Lasam sa se raceasca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa Oana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zmeura