Desert Non plus ultra

de katty in Dulciuri, 3 Ian 2021 | 3976 vizualizari

 

Retete festive de iarna
Daca va place bezeaua aceasta este o prajitura delicioasa, dulce acrisoara. de mare efect.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt 82% grasime
  • 330 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 4 oua
  • vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Non plus ultra:

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat infainat.Grosimea trebuie sa fie  3-4 mm.Cu un disc de metal decupam cercuri pe care le asezam in tava pe hartie de copt. Albusurile le mixam cu un oraf de sare, apoi cu zaharul ramas pana  se intaresc. Punem bezeaua intr-un pos cu capat zimtat si turnam bezea deasupra biscuitului.Dam tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 40 de minute. Scoatem tavile si le lasam sa se raceasca. Ungem cate 2 cu gem de caise sau alt gem acrisor.Le pastram la temperatura camerei.

TIPS-URI

1

puteti lipi prajiturile cu orice gem, dar este de preferat unul acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Non plus ultra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

oanapl 1

04.01.2021, 16:05

Ce bine arată!

dantes 1

05.01.2021, 11:22

Interesant!

Ancutsa 1

05.01.2021, 15:06

Tare bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata