Desert pacinta cu foi si crema de portocale

de RuxyRux in Dulciuri, 30 Noi 2020 | 4580 vizualizari

 

O placinta imbietoare cu parfum si gust delicios de portocale, va invit cu drag!

 

INGREDIENTE

Portocala confiata in sirop:

  • coaja de la trei portocale BIO( neaparat)
  • doua cani de apa
  • 1 cana de zahar

Crema de portocale:

  • 850 ml lapte
  • vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 125 gr. zahar
  • 70 gr. amidon
  • 2 portocale BIO coaja si zeama
  • 160 gr. unt

1 pachet de foi de placinta( 400 gr) proaspete

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pacinta cu foi si crema de portocale:

Eu am inceput sa fac portocala confiata in sirop cu o seara inainte deoarece va trebui sa stea peste noapte.

Portocala confiata in sirop:

Se curata coaja de la trei portocale BIO, se taie in fasii. Se pune coaja portocalelor in apa si se da un clocot, apoi se scurge apa, se mai pune inca o data cat sa le acopere si se mai da inca un clocot, se varsa imediat printr-o strecuratoare. in acest mod vom scoate amareala din coaja de portocala, nu sariti acest pas.

Peste coaja se pun doua cani de apa rece si o cana de zahar si se tin sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute. se scurge siropul intr-un borcan iar cojile se asaza pe un gratar la racit peste noapte. A doua zi se tavalesc prin zahar( brun am pus eu) si se pun intr-o caserola. Se pastreaza la rece.

Crema de portocala:

Se pregatesc portocalele, se razuie coaja si se stoarce sucul.

Se pun intr-un vas larg galbenusurile impreuna cu zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga si amidonul, se amesteca bine in continuare.

Laptele se infierbanta, se pune si vanilia si se da un clocot, se adauga coaja de portocale se lasa o jumatate de minut apoi se toarna in doua transe peste compozitia de galbenusuri si se amesteca bine cu telul pana la omogenizarea completa.

Se toarna totul inapoi in vasul in care a fiert laptele si se mai tine pe foc pana ce se ingroasa crema  si se clocoteste timp de 1 minut.  Se trage vasul de pe foc si se adauga zeama de portocala, se amesteca bine cu un tel.

Se topeste untul si se pregateste o pensula cu care vom unge foile.

Tava pe care am ales-o are 35/27 si este destul de adanca, am uns-o cu unt topit, am asezat prima foaie am uns cu pensula cu untul topit si apoi inca trei foi procedand in acelasi mod, urmeaza un strat de crema, peste care am asezat portocala confiata taiata in bucati mici ( vezi foto),  apoi repetam de inca trei ori operatiunea, cate patru sau cinci foi unse cu unt topit si deasupra un strat de crema peste care am presarat portocala confiata.

Desigur ultimul strat este cel de foi unse intre ele cu unt. Intepam cu o tepusa de lemn pe toata suprafata si turnam deasupra restul de unt topit.

Foile au fost mai mari decat dimensiunea tavii si le-am incretit ca sa incapa.

Cu un cutit adanc am portionat placinta si am pus-o la copt la cuptorul incins la 180 de grade pentru o ora.

Intre timp am incalzit siropul ( cel ramas de la portocalele confiate) si cand am scos placinta din cuptor l-am turnat deasupra.

Placinta nu mai are nevoie de zahar pudra deasupra fiind suficient de dulce.

Placinta se poate manca si calda dar si rece de la frigider a doua zi.

Este minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pacinta cu foi si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale